Musicplayer

Willson 400 L

Dophorn CS 260

FORMULIER


Laatste nieuws

We zijn zeer verheugd dat David Winch (Solo Tenor Horn International Staff Band) evenals de sectie van de Canadian Staff Band hebben gekozen voor de Willson Tenor Horn.

 

Jos Jansen Zahl Mir Was op You Tube, zie nieuws!

 

 
Nieuwsitem uit het archief:

Onvergetelijk concert Philip Cobb & PBG.

31-12-2011

Traditioneel geeft de Provinciale Brassband Groningen o.l.v. Sietse Hamersma op de 3e zaterdag van Januari een Nieuwjaarsconcert in ’t Kielzog in Hoogezand. 
De 2009 editie was zeer bijzonder: Men had niemand minder dan Philip Cobb(o.a. solo-cornettist van Cory Band tijdens de EBK 2008 Stavanger, the International Staff Band, 3 keer winnaar van het Harry Mortimer solisten concours, en sinds kort regelmatig gevraagd bij het London Philharmonic Orchestra en het London Symphonic Orchestra) weten vast te leggen als gastsolist voor dit Nieuwjaarsconcert op 17 januari jl.
Na een workshop in de ochtend vond 's avonds het concert voor een uitverkochte zaal plaats.
Mede dank zij de prachtige brassband sound en uitstekende stemming van zijn nieuwe Willson cornet was zowel de Provinciale Brassband Groningen als het publiek bijzonder enthousiast over het spel van Philip Cobb.
Tijdens de workshop werd veel aandacht besteed aan o.a. de warming up, ademhaling, embouchure, techniek en samenspel.
Hier viel het de deelnemers al op hoe gemakkelijk hij met een prachtige warme brassband sound op zijn Willson cornet speelt.
Tijdens het concert met solo-stukken als Jubilance, Don't doubt Him Now, Zelda en Concerto for Trumpet imponeerde hij iedereen met zijn prachtige spel.
Zowel het publiek, de leden van de PBG als dirigent Sietse Hamersma waren sprakeloos, woorden schoten tekort voor de kwaliteiten van deze nog maar 21 jarige solist.
Na afloop was iedereen het unaniem met elkaar eens: Dit was een onvergetelijk concert met dank aan Philip Cobb en Willson!

Willson introduceerde afgelopen jaar de nieuwe Willson Celebration Cornet.
Bij de ontwikkeling hiervan heeft men Philip Cobb benaderd.
Na de eerste kennismaking was hij 100% overtuigd van de kwaliteiten van Willson en speelt sindsdien op de Willson Celebration Cornet.

realisatie: oscreative