Musicplayer

Willson 400 L

Dophorn CS 260

FORMULIER


Laatste nieuws

We zijn zeer verheugd dat David Winch (Solo Tenor Horn International Staff Band) evenals de sectie van de Canadian Staff Band hebben gekozen voor de Willson Tenor Horn.

 

Jos Jansen Zahl Mir Was op You Tube, zie nieuws!

 

 
Nieuwsitem uit het archief:

Danny Aerden kiest voor de Willson 430 cornet

31-12-2011

|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|Na Raf van Looveren heeft inmiddels ook Danny Aerden, solo cornettist bij Brassband Willebroek en de Koninklijke Muziekkapel der Gidsen,  gekozen voor de Willson Bb cornet 430.
Hiermee speelt de complete cornetsectie van de Koninklijke Muziekkapel der Gidsen (Raf van Looveren, Danny Aerden, en Gerard Hamers) op de Willson cornet 430!!!
Lees hieronder een eerste reactie van Danny Aerden:
 
 

Review Willson cornet, model 430, door Danny Aerden

Als collega en goede vriend van Raf van Looveren ben ik toch wel nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Willson Cornet. 
Raf en ik spelen dagelijks samen cornet bij de Muziekkapel van de Gidsen en bij Brass Band Willebroek. 
We spraken veel over de ontwikkeling het productieproces van de Willson Cornet. 
En zo hielp Raf mee aan de realisatie van een prachtinstrument!
Voor mij persoonlijk is de Willson cornet het ideale instrument, in alle omstandigheden, het ideale compromis! De klank is mooi, groot en breed. De Willson cornet klinkt natuurlijk en vrij. 
De kleur mengt perfect in de brass band. 
En toch gaat dit niet ten koste van de transparantie en helderheid, wat zeker ook nodig is bij de Muziekkapel van de Gidsen. 
Ik kan mij in elk orkest goed aanpassen en mengen met alle instrumenten, zowel koper, hout als strijkers, zowel brass band, harmonieorkest, symfonieorkest,... 
De intonatie van de Willson cornet is uitstekend, en ook gemakkelijk te corrigeren met de trigger op de stembuis. De techniek en afwerking zijn van de precisie van een Zwitsers zakmes! 
Daar bovenop heeft Willson er voor gezorgd dat haar cornet ook nog eens gemakkelijk te bespelen is. 
Elke noot spreekt gemakkelijk aan, klinkt homogeen in elk register, en de lucht vloeit zonder moeite door je instrument.
Veel dank aan Willson en Raf van Looveren!

realisatie: oscreative